12V verktøyserier fra Biltema og Jula

Hvis man vil ha en serie hendige verktøy, har man så langt måtte ty til Bosch eller Milwaukee, hvilket betyr store utgifter. Biltemas og Julas 12V-verktøy er selvsagt langt billigere.

12V-verktøy, som egentlig er 10,8V, har sitt fortrinn i kompakt størrelse og lav vekt. De er selvsagt ikke kraftpakker, men tilbyr anvendelighet som større verktøy mister med sin økte størrelse og vekt. Siste års batteriteknologi gir akkurat nok kraft til at disse være nyttige som verktøy.

Det er stort sett Bosch’s blå (og ikke-kompatible grønne) 12V-serie, og Milwaukees M12-serie, som har dominert dette markedet. Begge med til dels gode verktøy. Milwaukees M12-serie har et enormt utvalg, og Bosch blå har også mye nyttig å by på.

Biltemas MultiX markedsføres sobert nok som 10,8V verktøy. Alle deler må kjøpes separat, også batteri og lader. Serien er så langt begrenset til ett 2,0 Ah batteri, lader, skrutrekker, poleringsmaskin, multisliper, slagskrutrekker, tigersag og slipemaskin.

Julas tilsvarende Meec Tools Multiseries 12 V har et litt nyttigere utvalg verktøy. Jula kan by på både 2 Ah og 4 Ah batteri, både lader og hurtiglader, samt skrutrekker, sirkelsag, multisliper, vinkelsliper, bajonettsag og arbeidslampe.

Kvaliteten på Biltemas og Julas verktøy kan selvsagt ikke måle seg mot Bosch og Milwaukee. Men nå har man iallfall alternativer som ikke koster skjorta.