Kredittkortverktøy

Lommekniven er en klassiker, men en moderne mann trenger verktøy som passer i lommeboka.

Tuls fra Onehundred


Tuls er av de tynneste multiverktøyene i kredittkortformat. De fem forskjellige variantene heter Ollie, Roul, Opie, Stan og Lucy. Alle er å få i rustfritt stål, og kan i tillegg kjøpes i titan for noen penger ekstra. Mens Opie er en enkel flaskeåpner, kan Ollie i tillegg by på langt flere funksjoner, som linjaler, skrunøkler og borguide i både metrisk og amerikanske tomme-mål, og vinkelmåler.

En Tuls koster 22 dollar i rustfritt stål, mens titan-varianten koster 33 dollar. Onehundred sender internasjonalt, og porto til Norge er cirka en femtilapp.

FAKTA: Tuls ble virkeliggjort som et Kickstarterprosjekt. De hadde som mål om $1500 i oppstartskapital, men endte med å få nesten $38.000 å starte opp produksjonen med.

FAKTA: De samme folkene har hatt Kickstarter-suksess med Pucs (isbiter av rustfritt stål), Brdi (foldbar fuglemater) og Ledr (verktøypennal i lær).

 

Tool Logic

Verktøy på kreditt
Tool Logic byr på litt av hvert i lite format. Foto: Tool Logic

Tool Logic har fem forskjellige multiverktøyvarianter som alle har format som kredittkort. Felles for dem alle er kniv, pinsett og tannpirker. Alt er modell kan kortet også inneholde lykt, kompass, flint, redningsfløyte, boksåpner med mer.

Hovedmaterialet er ABS-plast, og vekten rangerer mellom 35-60 gram.

Mannual kjenner ikke til norske forhandlere for Tool Logic. De selger verktøyene fra eget nettsted for rundt $26, men sender ikke til Norge. På Ebay ligger prisen i cirka samme leia, pluss alt fra en femtilapp til mange hundre kroner i frakt. Også Amazon kan ha selgere som sender til Norge.

FAKTA: Det er knivprodusenten SOG som står bak Tool Logic.

Victorinox SwissCard

Victorinox SwissCard
Leverandøren av sveitsiske lommekniver lager også kredittkortverktøy. Dette er et SwissCard Lite. (Foto: Victorinox)

SwissCard følger samme lest som Tool Logic. SwissCard er tilgjengelig i en rekke forskjellige varianter og flere forskjellige farger. Et SwissCard Classic er 4,5 mm tykk, så det vil merkes godt i lommeboka. SwissCard Lite, med 13 funksjoner inkludert lampe, er millimeteren tynnere. Swisscard selges i noen norske nettbutikker, og koster cirka 250 kroner.

FAKTA: Victorinox er den offisielle produsenten av sveitsiske lommekniver.

 

Har du tips om andre kredittkortverktøy, ta kontakt eller bruk kommentarfeltet.