Norske butikker som tilbyr PayPal-betaling

Sist oppdatert 29. november 2022:

Mannual presenterer en oversikt over norske nettbutikker som tilbyr betaling med PayPal.

PayPal er et svært populært betalingssystem for netthandel verden over, men har vært relativt lite utbredt i Norge. De siste årene har også mange av de veletablerte norske aktørene sett fordelen ved å tilby PayPal-betaling.

Mannual presenterer her en liste over relevante nettbutikker der man kan betale med PayPal.

Tjenestens fremste fortrinn er at man kun oppgir kredittkortinformasjonen til PayPal, i motsetning til å oppgi informasjonen til hver enkelt nettbutikk man handler i. Dermed blir netthandlingen tryggere. Det er ikke nødvendig å opprette egen PayPal-konto om man ikke ser behovet for det.

En fordel (eller ulempe) med PayPal-konto er at det er lettere å gjennomføre kjøpene med å taste inn brukernavn og passord, heller enn å skrive all kredittkortinformasjonen, finne BankID-en og så videre.

Det kan også være at man har tjent noen kroner ved for eksempel å selge noe via Ebay, og da har gjerne pengene havnet på en PayPal-konto.

Etter at denne listen ble opprettet har det dukket opp et godt alternativ i Vipps, som også fungerer som et mellomledd som gir trygghet.

Forbrukerrådet anbefaler PayPal som en sikker betalingsløsning.

Denne artikkelen blir jevnlig oppdatert. Kom gjerne med egne forslag i kommentarfeltet, så blir forslaget vurdert. Listen er alfabetisk, og den er delt i to deler siden det er flere og flere butikker som har PayPal som betalingsløsning. Den øverste del 1 er mest relevant, og under er en del 2 som er mindre relevant eller mer nisjepreget.

Del 1

Bilradiospesialisten
Bilradiospesialisten ligger i Trondheim, og tilbyr et bredt utvalg av bilunderholdingsprodukter i tillegg til en del annet tilbehør til bilen.

Brandos.no
Brandos kaller seg for Norges største skobutikk på nettet.

Bryggselv
Norges største leverandør av utstyr og råvarer til både hjemmebryggere, bryggerier og som grossist for andre butikker. Mmm, øl.

Byttdekk.com
Byttdekk.com er ledende på salg av dekk i Norge, og ble i 2014 igjen belønnet med en plass på Dagens Næringslivs gaselleliste for sin gode økonomiske utvikling og gode drift.

CDON.com (sponset)
CDON beskriver seg som Nordens største underholdningsbutikk på nettet. De tilbyr musikk, film, spill, bøker, sport, klær og hjemmeelektronikk.

Chanti
Smykkebutikk med 8000 smykker på lager.

Clas Ohlson
Clas Ohlson ser det som sin oppgave å finne løsninger på forskjellige prosjekter i hjemmet, og det har de holdt på med siden 1918. De gjør det iallfall enkelt å betale, siden de blant annet tilbyr PayPal-betaling i nettbutikken.

Plagg
For når det ikke passer seg å gå naken.

Elektroimportøren
Elektroimportøren påstår å være først og størst på salg av elektromateriell til alle. De tilbyr også betaling med Vipps, kort og Klarna, og frakt med både Posten og Postnord.

Elkjøp
Elkjøp er markedsledende innenfor salg av forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og har butikker i nesten alle landets byer og tettsteder, i tillegg til nettbutikk.

Epla
Epla er en samlebutikk for håndlagde ting, samlerobjekter, bruktmote og kunst- og handverksmateriell. Den enkelte selgeren kan velge å godta betaling med PayPal.

Frivannsliv
I over 10 år har Frivannsliv vært en pådriver for å etablere fridykking og undervannsjakt i Norge.

Hammerslaget
Hammerslaget er en butikk som spesialiserer seg på smart kvalitetsverktøy. For eksempel er den originale Swanson Speedsquare noe alle burde ha i verktøykassa.

IKEA
Selveste IKEA har fått støtte for PayPal, og dermed blir det enda enklere å handle i nettbutikken deres. Du må i fysisk butikk for å kjøpe kjøttboller, dog.

Interflora
Interflora beskriver seg selv som verdens største og eldste blomsterorganisasjon, grunnlagt i 1908.

Intersport
Intersport er verdens største sportskjede. I Norge eies Intersport av Gresvig. Uansett om du handler hos G-sport eller hos Intersport så havner altså pengene i lomma til eieren, skipsreder Olav Nils Sunde.

IT24.no
IT24.no selger dataprodukter over internett til alle kunder i Norge.

Jula
Jula sier de tilbyr kreative hjemmefiksere og proffe et attraktivt sortiment til lave priser.

Klokker.no
Ikke overraskende er det klokker det handler om hos Klokker.no. I skrivende stund har de et utvalg på cirka 3000 klokker.

KomplettFritid
Komplettfritid har over 70 års erfaring innen produktgruppene: fritidsklær, turutstyr, fiskeutstyr og båtutstyr, og bruker Lars Monsen som fanebærer og ekspertpanel.

Kondomeriet
De fleste kjenner til Kondomeriet, som tilbyr erotiske produkter og leketøy. De tilbyr også diskresjon og betaling med blant annet PayPal.

Lenovo
Lenovo er Kinas største, og verdens nest største pc-produsent. I 2005 kjøpte selskapet IBMs pc-produksjonsdel og har videreført kvaliteten IBMs produkter var kjent for. Det er mulig å blant annet betale med PayPal ved å bestille direkte fra Lenovos nettsted.

Matshop.no
Matshop har hovedfokus på allergivennlig kosthold og spennende matvarer.

Outnorth (sponset)
Outnorth er en nettbutikk som selger produkter til tur og reise, med fokus på de skandinaviske varemerkene som de mener har best funksjonalitet, kvalitet og design.

Pokerutstyr
Ikke overraskende er det nettopp pokerutstyr som står på menyen her.

Proffworkwear.no
Proffworkwear.no er leverandør av arbeidstøy og verneutstyr til alle bransjer. De fører merker som Craft, Dickies, Mascot og Makita.

RoyalDesign.no
RoyalDesign.no har rikholdig utvalg i innredningsprodukter fra kjente, skandinaviske varemerker.

Scandinavian Design Center (sponset)
SDC kaller seg «din innredningsbutikk på nettet» og tilbyr et nøye utvalgt sortiment produkter.

Shirtstore
T-skjorter og andre klær med gratis frakt.

Skruvat
Skruvat beskriver seg selv som Skandinavias største forhandler av bildeler på nett.

Smartphoto
Smartphoto er det som tidligere het ExtraFilm i Norge, men som nå er en del av et europeisk nettverk som leverer standard fototjenester med fremkalling, fotobøker og så videre.

Sporton
Sporton selger friluftslivsprodukter som ikke er lett tilgjengelig hos de store sportskjedene, fra internasjonalt anerkjente merker.

Stereo Vest
Stereo Vest driver med bilstereo & hjemmekino.

Stormberg
Hos Stormberg kan man handle rimelige turklær enten i de fysiske butikkene eller i nettbutikken.

Stylepit
Stylepit (tidligere SmartGuy) ynder å kalle seg en av skandinavias største motebutikker på nett. Stylepit tilbyr fri frakt.

Suitopia
Skreddersydd dress, smoking, sjakett, skjøtefrakk eller snippkjole, basert på dine egne mål.

Sunglasses Shop (sponset)
Norsk avdeling av britisk selskap som selger sports-, mote- og designersolbriller fra de store merkevarene, med gratis frakt.

Tailor Store (sponset)
Skreddersydde klær for menn.

Tirendo (sponset)
Tirendo tilbyr bildekk online, med gratis levering og 30 dagers returrett.

Top Secret
En gammel butikk-klassiker i Norge som nå kun opererer på nett. Selger «survival»-utstyr og kuriosa innenfor sjangeren.

Training365.no
Treningsapparater. Fri frakt for bestillinger over 1000 kr.

Trendhim
Trendhim opplyser selv at de jobber etter en awesomeness-filosofi (fantastiskhet), men også at butikken har fokus på smykker og accessoirer for menn. Gratis frakt.

Tretti.no (sponset)
«Tretti.no selger husholdningsapparater via internett til lavere priser enn i vanlige butikker.» Velg fanen «kort» for å betale med PayPal.

Underverker.no (sponset)
Hos Underverker.no kan du handle elegant og prisgunstig undertøy til madammen, fra anerkjente merkeleverandører.

Urverket.no
Urverket skryter av å være Skandinavias største klokkebutikk. De satser på å tilby lave priser ved å ikke være autorisert forhandler.

VPG (Vertical Playground)
VPG er en spesialbutikk for bratt friluftsliv, med både butikk og nettbutikk.

XLmoto
Sjappe med motorsykkelutstyr som kaller seg «Norges fineste mc butikk». Nå er det riktig nok et polsk/svensk foretak, men de følger norske regler for netthandel. Utvalget er stort og betalingsmulighetene mange.

Del 2

Blekkexpress
Blekkexpress selger blekk og tonere til skrivere.

Clear Eyes
Clear Eyes er øyedråper som kan brukes til å lindre/fjerne rødhet i øyet forårsaket av mindre irritasjoner. Legemiddelverket advarer mot å bruke produktet.

Crocs Norge
Hvis du trenger lett skotøy, kan du bestille Crocs direkte fra Crocs og betale med PayPal. Det er også gratis frakt for de fleste skoene.

Gulvdeal
Gulvdeal påstår å være landets største nettbutikk på gulv, og tar mål av seg å være både billigst og raskest til å levere.

Halens
Halens beskriver seg som et av Nordens ledende distansehandelsselskaper. Til herre leverer de klær og sko.

nu3
nu3 beskriver seg som en ledende leverandør av intelligent ernæring, kosttilskudd og andre produkter for en bedre livsstil.

One.com (sponset)
One.com kaller seg en innovativ leverandør av webhotellytelser.

Portspesialisten
Portspesialisten har ambisjon er å være en trygg og pålitelig leverandør av garasjeporter, tilbehør og servicetjenester. De tilbyr PayPal, Vipps og fri frakt.

PRO ISP (sponset)
PRO ISP mener de er en av Norges raskest voksende leverandører av webhotell, domener, virtuell privat server (VPS) og SSL-sertifikat.

ServeTheWorld
ServeTheWorld mener selv å være en av Norges ledende leverandører av webhotell.

Tivoli Audio
Tivoli Audio nærmest revolusjonerte radiolytting da de dukket opp på markedet. God lyd, god design og høy pris er nøkkelord. Vær obs på at TA-radioene krever strømadapter (fremfor bare strømledning).

Voss musikk
Hos Voss musikk finn du utstyr for musikere, lydfolk og andre som trenger kvalitetsprodukter for bruk på scene, i studio, øvingslokalet eller på sofaen.

Zalando
Zalando tilbyr mye forskjellig, men beskriver selv at de har som mål å tilby sine kunder et bredt utvalg av moteriktige klær- og sko, enestående kundeservice, samt en enkel og trygg handleopplevelse på nett.